Energy Release / BRTT sessie

‘Energy Release sessies gebaseerd op de Body Remember Trauma Release methode: Geef de regie weer terug aan je lichaam en laat je vitale energie stromen!’

Energy release sessies die ik verzorg zijn gebaseerd op de BRTT methodiek. Ik vertel hier graag uitgebreid meer over. Ik werk samen met de cliënt op een super zachte, veilige en liefdevolle manier aan het rustig loslaten van opgehoopte en onthouden spanning, stress en emotie in lichaam, geest en zenuwstelsel. Er komt ruimte in het lichaam én er komt weer verbinding mét het lichaam! Vitale energie gaat weer stromen. Je voelt het LEVEN weer in je, door je!

The body keeps te score.
inderdaad: het lichaam vergeet niet…en als een dagboek bewaart het geduldig gevoelens en emoties…totdat…een overweldigende ervaring de druppel kan zijn die de emmer doet overlopen en je plotsklaps vastloopt op fysiek, emotioneel, energetisch en/of mentaal vlak.

Tijdens een BRTT (Body Remember Trauma Release sessie) of zoals ik hem zelf noem Energy Release sessie werk ik samen met jou rondom de psoas spier. Deze spier verbindt de heup met de rug en is  verbonden met het overlevingssysteem. Hoe reageer je op stress of gevaar? Ons oerbrein bepaalt of we op dat moment kunnen vechten of vluchten. Wanneer dit niet kan, raakt ons systeem in een bevriezing.

Shake it off!
Zoals dieren, op een natuurlijke manier na een gevecht of vlucht, zich losschudden, en letterlijk de stress van zich afschudden en trillen, is dit nog niet zo evident bij mensen. Na een situatie die ons overweldigde, en ons niet in staat stelde te vechten of te vluchten, als natuurlijke reactie, blijft de onafgemaakte emotie, spanning en stress als een freeze onafgemaakt vastzitten in ons lichaam.

Emotie = Energy in Motion
De emotie zit vast, energie zit vast…dit is onlosmakelijk met elkaar verbonden. Via yoga, ademhalingstechnieken, BRTT, dansen, kan deze energie in beweging gezet gaan worden en langzaam en heel veilig losgelaten worden. Energie escaped en komt vrij.

Psoas spier release: Unlocking energy
deze spiergroep is een verzamelnaam van spieren die heupen en rugwervels met elkaar verbinden.Bij veel mensen is deze spiergroep constant aangespannen. Je lichaam ‘denkt’ alert te moeten zijn. Je staat aldoor op AAN en er is geen ruimte om te ontspannen of te kunnen ademen. Omdat deze spiergroep als eerste wordt geactiveerd bij stress en gevaar, is het ook in Energy Release sessies de sleutel, om te beginnen met het loslaten van die spanning die er op vast zit. Unlocking energy via de Psoas spieren.

Effecten van Energy Release sessies:
– terugvinden van de verbinding tussen je lichaam en mind
– jezelf weer stevig op de benen voelen staan, geaard voelen
– je vitale energie weer voelen stromen
– nieuwe ruimte ervaren in je lichaam en mind
– meer vertrouwen terug ervaren in jezelf
– beter grenzen kunnen aangeven
– je weer zekerder voelen in het nemen van beslissingen
– meer vitale energie
– je weer levend en levendig voelen!
– de regie terug kunnen nemen over jezelf en je leven
– de regie terug kunnen nemen over je emoties
– meer plezier in je leven ervaren
– weer voelen wat JIJ nodig hebt!

Review
“De energy release sessie bij Ilona was voor mij een waardevolle ervaring. Ik had er bewust niet te veel over opgezocht. Er was een plekje vrij gekomen en ik was nieuwsgierig.

Ik voelde mij heel veilig in de mooie setting die Ilona gecreëerd had in haar praktijkruimte in Valkenburg. Het activeren van de psoas spier en het trillen van mijn benen dat daarop als vanzelf volgde, voelde heel natuurlijk. Je geeft in feite de regie aan je eigen lijf. Je hoofd mag even zwijgen. Ilona heeft mij hier zacht en liefdevol doorheen begeleidt en ik wist dat ik ten alle tijden kon aangeven dat het genoeg was. Ik voelde energie/spanningen loskomen en zag er ook beelden bij, maar deze trilden, uiteindelijk, heel vredig mijn lijf uit. Daarna kreeg ik de ruimte om in alle rust weer bij te komen. Het was intens, maar op een hele fijne zachte manier. Ik voelde mij daarna een stuk lichter, mijn benen voelden fris en tintelend aan, maar ook steviger gegrond.

Mijn lichaam had weer iets mogen opruimen en ik ben dankbaar voor de ruimte die daardoor is vrij gekomen. Een waardevolle ervaring die ik kan toevoegen aan mijn reis naar meer zelfliefde. Dank je wel hiervoor, lieve Ilona!”

Opbouw sessie
Een sessie duurt 1.5 uur. Elke sessie begin ik met een kort gesprekje om te landen in de ruimte en je op je gemak te stellen. Ook leg ik de opbouw van de sessie uit zodat je weet wat er gaat komen. De sessie begint hierop met een stevige grondingsoefening, enkele yoga asana’s die de psoas spier activeren. Vervolgens begint de BRTT / Energy Release sessie. Na de sessie stemmen we af hoe je je voelt en laat ik je ook echt voelen hoe je op je benen staat.

Neem gerust contact met mij op.

Tarief
1 losse sessie: € 97,50
3 sessies: € 279,-