The Yoga-effect!

The Yoga-effect!
Het gaat bij yoga om het effect, binnen jouw potentieel! Het gaat om het ervaren van je eigen grenzen, en binnen deze grens te werken aan jouw maximale potentie in effect! Daarvoor hoef je echt niet met de benen in de nek te liggen. Iedereen is anatomisch uniek geboren en met respect voor dit gegeven oefenen we. In de Yin Yoga-lessen die ik verzorg, komt dit item des te meer aan bod in het licht van zelfacceptatie.

Voordelen van yoga
Ik zeg altijd: ‘Kom het ervaren! Yoga kun je niet in woorden beschrijven. Die brengen je weer naar je hoofd en yoga naar je hart, het centrum van je voelen.’

yoga maakt je lichaam sterker en krachtiger en tegelijkertijd flexibeler. In een flexibel lichaam huist een flexibele geest.
yoga helpt je lichaamshouding te verbeteren; je staat steviger en met meer lichaamsbewustzijn op je voeten.
yoga helpt je energielevel te verhogen.
yoga maakt blij en veerkrachtig.
yoga helpt je om je beter te focussen en dat spiegelt zich in je leven ook weer af door een scherpere focus op dat wat voor jou belangrijk is. Je laat je minder makkelijk afleiden en bent dus beter geconcentreerd.
yoga verlengt en verdiept je ademhaling en kalmeert daardoor tegelijkertijd je gedachtestroom; yoga vitaliseert je organen.
yoga geeft je meer ruimte en lucht! Je krijgt het lef om ruimte in te nemen en dat vertaalt zich in je dagelijks leven. Je sorteert makkelijker wat goed voelt en wat niet.
yoga ontspant en verhoogt daardoor je geestelijk draagvlak en lichamelijke gezondheid.
yoga helpt je contact te maken met je innerlijke yogateacher, je intu?tie die je steeds beter kunt horen doordat de ruis van gedachtes stiller wordt gezet.

Nadelen van yoga
Geen! Behalve dat wanneer je eenmaal yoga hebt ervaren, je op een gezonde manier verslingerd kunt raken aan de voordelen ervan! So be prepared :).